17 december 2015

The Julekalender

Som de fleste, der laeser denne blog ved blander vores boern de to sprog de kan uden at blinke eller opfatte hvad der foregaar. Det er heller ikke noget vi laegger vaegt paa at rette i dagligdagen efter at have talt med Dorthe Bleses, professor ved Center for Boernesprog. Boernene skal nok rette sig selv naar de er klar til det og vi taler ogsaa kun dansk i hjemmet for at sikre de konstant er udsat for modersmaalet.

Med Daddy paa cafe loerdag d. 5 december















Vi taenker det er eet af de smaa saerpraeg, vi kommer til at savne naar det er vaek, saa jeg er begyndt at skrive nogle af de saetninger ned, som de ytrer til daglig.















Vi er ogsaa godt inde i december, og tid til at vise lidt billeder. Vejret taler vi tit om og det har vaeret helt atypisk varmt i december hidtil. 16-18 grader i weekenden og ikke en eneste dag i december med frost. Et par naetter med kuldegrader var der lige efter Thanksgiving, men saa vendte temperaturen igen nordpaa.















Det er saa atypisk at der helt tydeligt er noget "galt". Den store termostat er helt ude af trit med aarstiden og man savner naesten kulden. Det er svaert at tro det er ved at vaere jul, naar man ser boern spille bold i parken ifoert t-shirt og shorts. 















Vores boern har maaske en anelse meget toej paa til sammenligning, men der er ogsaa meget forkoelelse i luften og vi skal flyve loerdag, saa vi proever at vaere paa den sikre side. Denne weekend var vi i kirken og se Helena og Benjamin optraede i jule-historien, Helena som engel og Benjamin som en noget genert hyrde. Det kom der denne lille video ud af:




Ingen kommentarer: