08 september 2018

Foerste Oakwood skoledag

Vi har efterhaanden proevet en del foerste skoledage. For to aar siden skulle boernene begge starte i Europese School Mol hvilket var den foerste gang det foeltes som en "rigtig" skole. Aaret efter i 2017 startede Benjamin saa i Primary hvilket er foerste klasse og igen en form for "rigtig" skolen.
I Oakwood starter skolen anden uge i August, dvs. Tirsdag d. 14 for Benjamin og lidt senere paa ugen fredag d. 17 for Helena













Oakwood er unik idet der ikke koerer skolebusser. Alle boern enten gaar, cykler eller bliver koert til skolen. Der er to grundskoler hvor eleverne starter i foerste klasse og gaar der til og med 6.













Foerste skoledag er der selvsagt mange, der gaar paa samme tid, men billederne herover er typiske for hvordan en hverdag ser ud. Boernene har foraeldre med og alle moeder ind mellem 8:20 og 8:30 hvor skoledagen starter.













Efter at have set Benjamin gaa gennem doeren til foerste dag i second grade var det foraeldrenes tur til det klassiske billede:













Fredag stod vi igen klar ved skolen denne gang med Helena, der skulle starte i Kindergarden, altsaa boernehaveklassen.













Nu fik vi skrevet at der ingen skolebusser koerer i Oakwood, men det er ikke helt rigtigt. Der koerer faktisk to, een fra hver af grundskolerne. Begge koerer de boern til Kindergarden, een fra Harman og een fra Smith. Vores boern hoerer til Harman, saa der staar vi og venter paa bussen, der er koordineret til at komme 8:30:













Boernene har smaa skilte paa deres tasker i en bestemt farve og med deres navn paa. Derudover bliver de naturligvis krydset af, naar de stiger ind i den klassiske gule bus.













Hele arrangementet gik rigtigt godt og begge boern har vaeret rigtigt glade for at komme tilbage i skole efter en lang og dejlig sommerferie.
Tilbage staar alle foraeldrene, 30 af slagsen paa hver side af vejen:

Ingen kommentarer: