16 august 2017

Sommerferie i Danmark

Det er sommer, vejret småsløjt men dog idyllisk i lille Danmark i uge 29 og 30. Det er nok derfor vi igen i år har taget turen til de kolde, vindomsuste breddegrader.
















Ferie i Danmark er ikke som Anja og jeg husker det. Om der rent faktisk er kommet færre sommerdage idag end for 15-20 år siden har vi ikke undersøgt, men det virker helt klart til at være tilfældet. Vejret er ganske enkelt foranderligt og ferien er konverteret til en mere kulturel oplevelse end klassisk dase-ved-stranden ophold.















I de smaa landsbyer i Nordjylland skaber handelsforeningerne god stemning med byfester, aaben by night og kultur-arrangementer. Det er godt for familien, naar man gerne vil ud og opleve noget, saa er det næsten ligemeget hvor hoejt- eller lavkulturelt det er.















Mekaniske tyre og ansigsmaling har ogsaa sin charme, og heldigvis behoever det ikke være 30 grader for at spise is hver dag.

















Der er ogsaa levende dyr ude paa landet, ovenikoebet nogle man maa provekoere.
















Dagen efter er cirkus rykket til den næste by, saa vi rykker naturligvis bare med.















Minsanten om ikke der ogsaa er firbenede væsener tilgængelige, ogsaa i mindre stoerrelser, der gerne lægger pels til.















I den lidt mere dannelsesmaessige ende af spektrummet er museer og zoologiske haver. Dem fik vi ogsaa besoegt, og med udsigt til flere danske sommere i fremtiden synes vi det var en god investering med et aarskort.















Bare vejret holder toert og nogenlunde begraenset vindhstighed er der masser at se i Danmark og spaendende oplevelser for isaer boernene. Ren afslapning er det ikke for foraeldrene, men det ville det nok heller ikke vaere hvis vi var taget til sydeuropa paa badeferie. Selvom det nok traekker os i den retning til naeste aar.
















En anden ting, der ogsaa taler for en ferie i Danmark er den dannelse og information boernene faar ind med ferieminderne. Ting, danske boern oplever til daglig moeder vores boern jo ikke, saa for dem er det faktisk spaendende og laererigt at se danske museer eksempelvis.















De har hestevogne i Belgien, men det var ikke noget vi saa noget til i Norwalk:



Det gjorde vist ogsaa indtryk at erfare, hvordan en vaskemaskine fungerede i gamle dage:
















Naar man er fire aar gammel og allerede har fundet friheden i at komme frem ved egen kraft, er en simpel cykeltur ogsaa noget man husker, og ikke mindst et godt ferieminde for forældrene.



Om det saa bliver OL i BMX, MTB eller dressur, det maa tiden vise.
















Selv en tur i svommehallen bliver noget ud over det sædvanlige, naar lokalsamfundet arrangerer saerlige events og tilbud for at traekke turister indendoere mens regnen staar paa:
















Benjamin fik naesten laert at padle en kajak, saa det maa vaere det naeste redskab vi skal ud og investere i.
















Saa er der selvfoelgelig familen, ikke at forglemme Det er lidt nemmere, naar man bor i Belgien frem for USA, men man skal stadig tage sig tiden til besoegene, saa det er vi taknemmelige for vi gjorde i denne omgang.
















Retfærdigvis skal det portrætteres, at det ikke var regn og blæst hele tiden, der var enkelte dage, hvor det hele lugtede en smule af ferie minder fra gamle dage.
Indtil de kommer igen, saa maa vi noejes med det vi har nu, og det var heller ikke saa slemt endda.















Ingen kommentarer: