30 juni 2017

Falderebet ...

Ifoelge de gode, gamle, Gyldedalske roede ordboeger er talemaaden 'lige på falderebet' stammende fra hollandsk 'valreep', jf. tysk 'fallreep'; vist egentlig det reb, man holder sig fast i eller glider ned ad, når man 'falder i bådene'. Betydningen er således 'idet man forlader skibet'; derefter brugt som 'til afsked; i sidste øjeblik; til slut'.





Det er en passende titel, naar man forfatter maanedens eneste indlaeg paa kalendersidens sidste dag, et par timer foer midnat.


Radisser!














Ser man paa billederne her fremstaar aarsagen tydelig - vejret i Juni har vaeret ganske glimrende og betragteligt bedre egnet til at vaere udenfor end at sidde foran computeren mere end arbejdsmaessigt noedvendigt.


Poolen er rengjort og klar til brug














En uge med 20 grader, to med knap 30 og en uge igen i tyverne har givet en start paa sommeren vi kun kender fra Connecticut.


Zilvermeer med en masse andre mennesker














Det har ogaa givet skub i at faa vores pool rengjort - noget vi ellers regnede med vi skulle have professionel hjaelp til endte med at blive et Anja projekt.















Hænderne er skruet godt paa og der var moralsk stoette og vejledning at hente i nabolaget, og en uge senere er vi glade lejere af en velfungerende omend lidt slidt 9 gange 5 meter swimmingpool. 















Der har ogsaa været et par spændende indendoers aktiviteter. Foerst var der en lille lokal Lego-messe sidste weekend i Maj, hvor man ud over at se en masse smaa klodser ogsaa kunne moede Disney prinsesser:















Skoleaaret er naesten slut, men inden da har der vaeret en del foedselsdage i Juni baade med ture paa legepladsen og bowling:















Benjamin og klassekammeraterne er ved at goere sig klar til at skulle i Primary som vist mest af alt svarer til foerste klasse i Danmark. Efter sommerferien starter han med tysk-undervisning og der er ogsaa kommet nogle Hollandske ord ind i hukommelsen.













Ingen kommentarer: