02 marts 2012

Over & Under

Benjamin er rigtig glad for tiden. Han oplever noget nyt og spaendende hver eneste dag i takt med han udvikler sig og "opdager" verden omkring ham.













Det er sjovt at opleve hvordan selv de mindste ting vi andre tager for givet, er en laeringsproces for et lille barn. Eksempelvis er det foerst indenfor de sidste par maaneder, han er blevet klar over begrebet over og under.













At raekke ind under et bord efter en bold eller et stykke legetoej, er for voksne en saa indgroet refleks, at vi ikke taenker over det. For Benjamin er rummet under og bag objekter en helt ny verden. Han kravlede selvfoeleligt tidligere under vores borde og stole, hvor han kunne se rum. Det at forbinde synes af en bold, der triller ind under noget og bliver skjult, med at man kan se efter den og goere sig anstrengelser for at faa den igen er noget nyt. Foer i tiden var den bare "tabt" indtil den paa magisk vis kom til syne senere i mors eller fars haand.













Nu kan han selv loese problemet, og kan han ikke selv naa bolden, saa er han god til at komme og traekke i os eller pege og give lyd. Der mangler bare rigtige ord, saa er han et rigtigt lille menneske, der kan problemloese.

Ingen kommentarer: